G-POINT >>

Джаз, бебе и Топлофикация


Мария Радева09.05.2017. г.185
Сподели:

  ПуснАла съм си едно 'жазче и си мисля - може ли да стане вече топло, ако обича?! Защото - чувала съм от истинските домакини - много е важно прането да съхне на слънце, а не по закачалки, еклектично виснали най-вече където не им е място! Твърде арт ми става в нас... Крайно време е галерията да затвори за сезона! Ако някой много се чуди какво да ми подари за първи юни (моят вечен празник), приемам сушилня плюс монтажа, че ръцете са ми леви - и двете. Факт е, че с дистанционната помощ на един гениален електротехник, успях да си сменя щепсела на кабела на лаптопа и (за сега) да си спестя минимум 83 лв. без ДДС, защото все още работи - да не казвам голяма дума, че да не ми се наложи да си сменям продължението не кабела! Това - чудесно, но да си монтирам сушилня чак... дори да е подарена... гласувам и отхвърлям. Единодушно. Експерименти правя само с доказано и безнадеждно загинали електроуреди, на които няма какво да им се доунищожи.

 Но да се върнем на слънцето. Безобразие и безотговорност! Аха-аха средата на май, а се усеща като октомври-март и всичко най-студено и мокро помежду им. Като изведа бебето на разходка, още на първия ъгъл изглеждам като изблъскана от движещ се рейс №93 на мокрия път в Драгалевци и суркана по наклона около 548 метра след това. Да не говорим, че вида ми придобива още по-сърцераздирателно внушение, защото имам една спяща травма на дясната тазобедрена става, която поради здравословното ми раздвижване, сън не я лови. Какво се случва:

-Бухналата като глухарче панда ме бута, хапе, скача по мен и дърпа (F=ma, т.е. силата е равна на масата, умножена по ускорението, където масата е около 30 кила, ускорението може и да е 9,81 m/s2,, но за мен се обяснява по следния начин: като смени рязко посоката, органите ми, мисълта и косата остават на предишната локация, за разлика от останалата част на тялото, което вече отдавна е на новото място, а събирателното "аз" олицетворява ефект домино. Силата да си я смятат специалистите);

-Когато изобщо стъпвам, земята и тялото ми образуват остър ъгъл, вариращ между 10 и 45 градуса. Инерцията ме държи на крака, но поради спомената травма, представлявам неваляшка, с изместен център на тежестта - наляво. Също така, вече си отговарям на въпроса защо едно време правихме напади по физическо и какво е приложението им,  аджеба!

 

 Каква е връзката между джаза и бебето ли? Лошото време. Просто е. Джазът е вдъхновител. Голям! А най-голямо вдъхновение ми е нужно, когато не ми се излиза. С бебе каракачанче (с дядо кавказец), чиято лапичка е колкото лицето ми, няма как да не ми се излиза, още повече, когато знам, че купчинките, които оставя са като от кравичка, а локвичките - като от конче. Та, слушайки подходящата музика, дойде  моментът, в който си мисля, че всичко, за което някога съм мечтала е разходка с Терминатор 1 в студен дъжд и силен вятър, и вид "още на първия ъгъл изглеждаш като изблъскана от движещ се рейс №93 на мокрия път в Драгалевци и суркана по наклона около 548 метра след това". 

 

  А какво прави Единствената и Неповторима Топлофикация в цЕлата схема ли?

 Казвам.

 Накрая се добирам до адреса си като картагенска войска във всичките си войни, взети зедно (всичките са изгубени) и с последни сили избутвам кипящото от енергия добиче, което е в ескалиращо прекрасно настроение, перфектно здраве и тонус като тъкмо поело венозно енергийна напитка. Последният тласък към банята е нещо като плонж, в който челото ми среща ръба на най-масивната мебел у нас - стара немска пералня и сигурна съм - в комоцио, но държаща повода, на колкото крака успея да преброя - на толкова напредвам към заветната врата. В това време бебето ме гледа с почуда, накланяйки глава ту наляво, ту надясно, вече забравило, че се е противопоставяло на влизането в банята, защото гледката, която му дарявам е просто съвършен кучешки брилянт. Резето все пак щраква и двамата сме в едно и също помещение - правилното при това. Започва следващата изключително забавна игра за Бък - моето събличане и неговата масивна радост от всяко движение, придружена - разбира се - от скоци, лапи, зъби и муцуни по, и около: устата, лявото око, дясното рамо, сънната артерия, сколиозата, меките части са много атрактивна мишена също, т'ва ръце и крака, подбедрици и прилеп ръкави - да не говорим. Борбата е безмилостно жестока. И епична. За личността няма какво да се каже,
освен - call 112! НО! Имаме: 1.телефонче в ръка на човешка женска и 2.ококорен мъжки лупос-нещо-си, шокиран от редица очевидности, останали само между нас двамата. Победоносен блясък в очите ми и рязко завъртане на кранчето с топлата вода. Крясък. Мой. Полуприпадък. Също мой. А може би и цял, не помня. ...

 

Н

Я

М

А
 

Т

О

П

Л

А
 

В

О

Д

А

 

***

 

 По-късно разбрах, че вдигането на цената на водата е нещо, което трябва да се "полее" със студена вода (за охлаждане на страстите) за 10-тина дни. Викали му профилактика. 

 

 Отивам на пазар за аспирин, тетра, лепенки, бинт, каска, армирано облекло с метални ръкавици и твърд повод. Колкото и да търся приказната аналогия с тайнството на древните лечителки и романтиката на рицарските доспехи, положението е: с гол в ръката... нагревател! 

 

 Да живей!

 

 


Оценете статията:


Хижа Васил Левски >>
Вицове >>
Хороскоп >>
Облак с етикети >>
Влезте
Потр. име / имейл *
Парола *
Регистрация
Потрбителско име *
Парола *
имейл *
Име
Фамилия
Полетата означени със * са задължителни