СВОБОДНО СЛОВО >>

Георги Котев разкрива нова схема за източване на родната енергетика


tobe.bg11.05.2017. г.871
Сподели:

В априлския брой на „Месечен енергиен бюлетин“ Георги Котев разкрива поредната схема за източване на родната енергетика. Енергийния експерт детайлно разглежда покупката и търговията с електроенергия от АЕЦ „Козлодуй“. Анализаторът показва, по дати и с цифри, как купуваната електроенергия от атомната централа на цени от 61 до 62,5 лв. за мегават час след това е предлагана на българската енергийна борса на цени от 70 до 90 лв.

Котев подчертава смущаващия факт, че АЕЦ „Козлодуй“ НИКОГА, АБСОЛЮТНО НИКОГА, не публикува проверими резултати от проведени търгове. Според независимият енергиен експерт това се прави, за да бъдат скрити какви количества електроенергия са продадени, на каква цена и най-важното на кого са продадени.

Георги Котев е категоричен, че цената на електроенергията на българската енергийна борса се държи спекулативно висока, за да може тези, които са закупили евтин ток от АЕЦ „Козлодуй“ да могат да го продадат с добра печалба.

Енергийният експерт предоставя нови доказателства по темата за доставката на старо желязо в България от страна на Русия, под формата на реактори за АЕЦ „Белене“.

Котев разкрива два абсурда в родната енергетика. На 22 април, в малките часове на нощта, V-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“ е бил спрян за планов годишен ремонт и частично презареждане със свежо ядрено гориво. Абсурдното е, че според показанията в реално време на интернет страницата на централата, макар и спрян, и изключен от енергийната система, V-ти блок е продължил да работи в продължение на няколко денонощия.

Друг абсурд, на който се натъква независимият енергиен експерт е свързан с Електроенергийния системен оператор на България. Според сайта на оператора излиза, че фотоволтаиците на територията на страната произвеждат електроенергия и в тъмната страна на денонощието.

Енергийният експерт Георги Котев, като се позовава на статия на The Guardian, коментира решението на Еврокомисията, относно родните ТЕЦ, чийто газови емисии са извън нормите. Едно решение, което опроверга апокалиптичните сценарии, с които ни плашеха редица институции, в продължение на месец. Решение, за което родните медии мълчат и до сега.

Гледайте априлския брой на "Mесечен енергиен бюлетин с Георги Котев". Вижте различната гледна точка на независимият енергиен експерт за случващото се в родната енергетика.

 

Източник: tobe.bg

Оценете статията:


Хижа Васил Левски >>
Вицове >>
Хороскоп >>
Облак с етикети >>
Влезте
Потр. име / имейл *
Парола *
Регистрация
Потрбителско име *
Парола *
имейл *
Име
Фамилия
Полетата означени със * са задължителни