СВОБОДНО СЛОВО >>

България изнася повече ток от САЩ

В българската енергетика няма партийни различия, има само интереси


tobe.bg17.08.2017. г.295
Сподели:

Юлският брой на „Месечен енергиен бюлетин“ с Георги Котев предлага на своите зрители интересни анализи и смайващи факти от родната и световната енергетика.

Независимият енергиен експерт Георги Котев обнародва интересна класация на страните износителки на ток в световен мащаб. От нея е видно, че бедна България е по-голям нетен износител на електрическа енергия от икономика номер едно в света - САЩ. Данните са от публикувано изследване на американската администрация за енергийна информация. Това звено е на пряко подчинение на Министерството на енергетиката на Съединените щати.

Наистина е потресаващ факта, че нашата малка деиндустриализирана страна изпреварва по показателя „износ на ток“ най-мощната индустриална страна. Анализът на Котев показва, че този факт не би трябвало да е повод за гордост от наша страна, повод за много сериозен размисъл. Защото големият износ на стратегическия продукт електрическа енергиея с нищо не променя изключително ниския стандарт на живот на българските граждани.

Енергийният експерт недвусмислено доказва и показва важната роля на Иван Костов при разпределяне на порциите в родната енергетика. Георги Котев е категоричен, че ограбеното от обикновените потребители на ток потъва в бездънните партийни каси и пълни дълбоките джобове на родните енергийни олигарси.

Котев описва и механизма, по който се случва източването на българската енергетика. Това става по веригата Иван Костов - Румен Овчаров - Георги Кадиев. Самата схема като изпълнение е елементарна и нагло проста. Кръгът около Иван Костов освобождава по-големи количества евтин ток, който да може да бъде усвоен от търговски структури  като тази, ръководена и управлявана от съпругата на Георги Кадиев - Соня. Според енергийният анализатор именно Соня Кадиева е играч номер едно на черния пазар на електрическа енергия от АЕЦ „Козлодуй“.

В своя коментар за случващото се в родната енергетика Георги Котев е включил и една тема с продължение, а именно доставката на оборудването за АЕЦ „Белене“. Разследването проведено от Котев показва,че България е осъдена от международния арбитражен съд да заплати не само реакторно оборудване, а и да заплати и съответно да получи турбинно и парогенераторно оборудване за неосъществената АЕЦ „Белене“, която макар и неизградена ни струва милиони лева.

 Гледайте юлският брой на "Mесечен енергиен бюлетин с Георги Котев". Вижте различната гледна точка на независимият енергиен експерт за случващото се в родната енергетика.

 


Оценете статията:


Хижа Васил Левски >>
Вицове >>
Хороскоп >>
Облак с етикети >>
Влезте
Потр. име / имейл *
Парола *
Регистрация
Потрбителско име *
Парола *
имейл *
Име
Фамилия
Полетата означени със * са задължителни