СВОБОДНО СЛОВО >>

Бутафорията АЕЦ „Белене“ ще ни излезе прескъпо


tobe.bg20.11.2017. г.412
Сподели:

Основна тема в октомврийския брой на предаването „Месечен енергиен бюлетин“ с Георги Котев отново е придобилото скандална известност оборудване за АЕЦ „Белене“. Енергийният експерт продължава да защитава тезата си, че за реактори за АЕЦ „Белене“ Русия ни пробутва „старо желязо“.

В отговор на защитаваната от Котев теза, държавната пропагандна машина (медиите) беше задействана. От телевизионните студия различни „експерти“ се опитваха да ни внушат, че руските „Ижорски заводи“ са ни продали нови реактори и съпътстващо оборудване за площадката в Белене.

В съзвучие с това Румен Овчаров показа снимки на въпросното оборудване и се опита да направи манипулативен коментар, че „новите руски реактори“ изглеждат като „старо желязо“, заради лошото стопанисване от страна на България – коментира Георги Котев.

В бутафорията АЕЦ „Белене“ успешно се включиха и червените депутати Иван Генов – бивш изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ и Таско Ерменков. Двамата отправиха удобно питане към министър Теменужка Петкова.

Котев е категоричен, че няма смисъл да имитираме, че съхраняваме „старото желязо“ доставено ни от Русия за оборудване на АЕЦ „Белене“. Енергийният анализатор е на мнение, че това оборудване, така или иначе, никога няма да бъде използвано по предназначение.

Според Георги Котев, правителството и парламентът ще продължават да имитират дейност по казуса „Белене“. Тази имитация ще бъде съпроводена с още едни нови стотици милиони, а може би и милиарди левове – прогнозира Котев.

В предаването може да видите защо в Германия цената на електрическата енергия през миналия месец е била отрицателно число.

Гледайте октомврийския брой на „Месечен енергиен бюлетин“ с Георги Котев.

 


Оценете статията:


Хижа Васил Левски >>
Вицове >>
Хороскоп >>
Облак с етикети >>
Влезте
Потр. име / имейл *
Парола *
Регистрация
Потрбителско име *
Парола *
имейл *
Име
Фамилия
Полетата означени със * са задължителни