МЕДИЯ >>

Тръмп зае последно място в историческата класация на американските президенти

Абрахам Линкълн води в класацията


tobe.bg19.02.2018. г.195
Сподели:

 © AFP 2018 / Mandel Ngan

Тръмп зае последно място в ежегодната историческа класация на американските президенти.

Класацията се изготвя на базата на анкета, проведена сред водещи американски политолози.

Специалисти от Хюстанския университет и университета в Бойсе (Айдахо) проведоха ежегодното си допитване до 170 действащи експерти, членове на президентската секция на Американската асоциация за политически науки. Експертите е трябвало оценят всеки от американските президенти по скалата от 0 до 100. В оценката си политолозите са взели под внимание значимостта и величието на всеки президент в историята на САЩ.

Лидер в класацията е Абрахам Линкълн със среден рейтинг 95.03 от 100 точки. Веднага след него се нарежда първият президент на САЩ Джордж Вашингтон с 92.59 от 100 бала. Нататък класацията продължава с Франклин Делано Рузвелт, Теодор Рузвелт, Томас Джеферсън, Хари Труман, Дуайт Айзенхауер.

Интересно е да се отбележи, че подредбата от първо до седмо място е непроменена от 2014г. - когато за първи път е проведено въпросното допитване. На почетното осмо място се оказа Барак Обама със среден рейтинг от 71 бала. Обама се е издигнал с десет места в сравнение с миналогодишната класация.

От своя страна настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп е поставен на незавидното последно място с едва 12.34 от 100 точки. С това си класиране Тръмп задмина дори и тези президенти, на които американците отреждат традиционно негативна историческа роля като Джеймс Бюканън, Уилям Хенри Харисън и Франклин Пирс.

Източник: tobe.bg

Оценете статията:


Хижа Васил Левски >>
Вицове >>
Хороскоп >>
Облак с етикети >>
Влезте
Потр. име / имейл *
Парола *
Регистрация
Потрбителско име *
Парола *
имейл *
Име
Фамилия
Полетата означени със * са задължителни