G-POINT >>

Реклама и съкровеност


Мария Радева17.05.2017. г.230
Сподели:

Умора, все повече умора? Еми като "дишам щастливо"(1) непрекъснато вътре, а навън - "най-доброто е през нас"(2), така ще е. Ще съм безгрижно токсикирана, но пък вдъхновена от идеалният свят на слоганите около мен. Само със "здравето е щастие"(3) и чист "извор на живот"(4) ще си я карам, опиянена сякаш от няколко "меки топлини"(5) и/или "благи спомени"(6), и ще си псевдоблаженствам.

 За сега дилемата ми е - "неочаквано добра комбинация"(7) или "огън кафе"(8)? Второто, с много "грижа за вас"(9), без да "създавам моменти"(10). А така ми се ще и малко "осмели се да покажеш нежност"(11). Искам, ама няма... Ама много искам! Еми... няма.

 И тъй като днес съм си у нас, се захващам здраво за пра-бабата на "гладната за прах" от иновейшън ен' ю(12). Следва да бъда "победител в предизвикателството"(13) и да ми е "immer besser" (все по-добрe)(14). После ще "готвя щастие у дома"(15). На толкова етажи ще е това щастие, че ще "гледам лятото от тоалетната"(16). Май ще пропусна последните две. Направо ще се "отдам на удоволствието"(17). Няколко пъти. По-точно - два-три, до четири литра. Или докато не ме втресе. Отработено е това. Вариант 1 - сядам на радиатора, вариант 2 - влизам под горещия душ. След като днес от Топлофикация ще минават да засичат изравнителните сметки, следователно - радиаторите не работят, остава само вар. 2. "Отдавам се на изкушението"(18), докато в банята настане мъгла и загубя дори ръцете си от поглед. (Правя заявка - блутуут колонка, ей така без повод, защото съм хипер готина и не можете да се сдържите да не ми подарите нещо), защото само музика му липсва на този облак, за да се намеря право Там. Моментите ми под душа са вече преобразени(19) и отивам да се мажа с един продукт, който обещава да ми върне парите, ако не съм доволна от резултата. Като си знам прОблемите, ще е 1:0 за мен, но надали, че всички знаем за дребният шрифт, дето пази производителя от разпенения клиент. Все пак ще си направя снимка с "We Love Nikon" за "преди" и "след", да имам аз. Джъст ин кейз.

 Пих една "за добро здраве и ведър дух"(20) и се натъкнах на "най-доброто за един мъж"(21) на Любовта, в най-популярното място за самобръсначки - шкафчето за "яж, пий, дъвчи"(22), "ядеш сега или гориш"(23), "да се тункваме"(24), "вафла трепач"(25) и пр. - с една дума - в джънк-тайника. А какво прави моя поглед там ли? Здравословно хранене, разбира се. Водата уморява, а аз се грях доста под душа, поради количеството погълнат сладолед, преди това, помните... Взех си един пакет "Taste Мarretti"(26), защото "гладът идва, светът е в опасност..."(27) и тръгнах за "нова, ослепителна красота"(28), защото домочадието и бялото пране не са в симбиоза. Метнала един парцал, от който лъха "аромат, създаден да бъде незабравим"(29), обула един фалшив "not made for normal"(30), наплескана с малко "защото го заслужаваме"(31) и "make it happen"(32), полята с аеродъжд от "48-часова защита"(33) вече съм съвършено готова и беж към "Твоята лична банка"(34).

 По пътя тийн-група с по две "дадени адски сили"(35) на парче, разреждат с "глътка свобода"(36). Боже бе, тези деца са ходещи пестициди. Могат да са спокойни за влажните летни вечери - нито те, нито някой наоколо ще има нужда от препарати като "изтребва насекомите до крак, защитава Вашето семейство" и "бъди бдителен"(37).

 След като се набанкирах умно, най-сетне се отправям към "качество за всеки"(38). Знаете, че мътната мисъл на хипермаркетите е - като тръгнеш за едно, се връщаш с едно... ремарке много малко нужни, много повече по-малко нужни и най-вече ненужни неща. Подмолният и разконспириран техен план не ми попречи да изшаранствам за пореден път и, за да се върна до нас, да имам нужда от SUV поне на "Wir leben Autos"(39). Но положението е като "осмели се да покажеш нежност"(11), т.е. - искам, ама няма... Ама много искам! Еми... няма. И пеш, пеш, натоварена с всякакви позитивизми и слогани, обещаващи светло бъдеще и идеален, поне вечен живот, с олекнала душа, че портмонето ми е останало на плат, шевове и цип (и за това е помислено, ако ми е проблем - "имате спешна нужда от пари? - Easy Credit, или - "стига глупости..."), но пък препълнена с обещания, съдържащи се в килограмите, висящи на гърба, раменете и ръцете ми, с неестествена за вида ми усмивка и чувство за изпълнен дълг към чуждестранната икономика, се отправям към гнезденцето си. Да си го доопощя, донапухя и дооблицовам откъм послания и така аз в него и то около мен, да си посрещнем личния състав, за да си напомним, че независимо от всичко и всички, истинските смисли се създават и откриват не в състава на жилището, а в съдържанието му. Не в новата боя, мебели и лъскави образци на рекламната индустрия, а в случващото се между колкото-и-да-са-там квадрата бетон, изолиран с кой-каквото невеществено има. В къщи. У дома. Без клишета.

 Черпя виртуално по едно "Аз не съм брат ми, аз съм другия"(40) за неща, които не са неща и за горящо-взаимни, а не застинало-нормални отношения! Наздраве!

 

 

1 Амбипур

2 Газпром

3 Депреслес

4 Банкя

5 Пещерска

6 Ямболска гроздова

7 3в1

8 Нова Бразилия

9 Верея

10 Захира

11 Милка

12 Philips

13 Savo

14 Miele

15 Maggi

16 Lopedium

17 сладоледи "Изида"

18 Palmolive

19 Nivea

20 Пелистерка

21 Gillette

22 Orbit

23 Престиж

24 Троя

25 Морени

26 Марети

27 Кубети

28 белина "Aчe"

29 Lenor

30 Adidas

31 Лореал

32 MNY

33 Nivea

34 RFB

35 енергийна напитка "Hell"

36 Nestea

37 Raid

38 Billa

39 Опел

40 JB

 

 


Оценете статията:


Хижа Васил Левски >>
Вицове >>
Хороскоп >>
Облак с етикети >>
Влезте
Потр. име / имейл *
Парола *
Регистрация
Потрбителско име *
Парола *
имейл *
Име
Фамилия
Полетата означени със * са задължителни