Любопитно >>

5 любопитни факта за Fidget Spinner


tobe.bg06.06.2017. г.455
Сподели:

  1. Станалата хит през тази година антистрес играчка, всъщност е измислена още през 1993г. Неин създател е жена от Флорида. Американката е измислила играчката, за да занимава и забавлява дъщеричката си, защото заради заболяване не можела да играе с детето си. След като продала няколкостотин броя от своята играчка, предприемчивата жена патентовала изобретението си. Но постепенно интереса към играчката отшумял, а през 2005г. изтекъл и срока на действие на патента. И така всички забравили за спинера.

  2. През декември 2016 г. Forbes обяви фитджет спинера за офис играчка на 2017г. И така започна истерията.

  3. През 2017 г. всички полудяха по спинера. Той нищо друго, освен врътка за ръка, направена от лагери. Не е ясен смисъла на спинера, просто е приятно да го върти човек. Цената му у нас варира от 6- до 20 лева. Предлага се в различни варианти като цвят, форма и материал на изработка.

  4. Само за април тази година са продадени няколко десетки милиона от антистрес играчката. Спинерите са сред топ стоките и офертите в Amazon, а YouTube се наводни от клипчета с уроци за различни трикове, които можете да правите с играчката.

  5. При всичко това 62-годишната изобретателка на фиджет спинера не е изкарала и цент от колосалните продажби на играчката през 2017г. Сега тя е основала краудфандингова компания и изпълнява онлайн поръчки на „класическия спинер“.

 


Оценете статията:


Хижа Васил Левски >>
Вицове >>
Хороскоп >>
Облак с етикети >>
Влезте
Потр. име / имейл *
Парола *
Регистрация
Потрбителско име *
Парола *
имейл *
Име
Фамилия
Полетата означени със * са задължителни