ПОЛЕЗНО >>

Кокошите яйца подпомагат растежа на човешкия организъм


tobe.bg14.06.2017. г.249
Сподели: 

Яйцата са евтин източник на хранителни вещества, които са особено полезни за подрастващия организъм.

Американски лекари са открили ново полезно свойство на кокошите яйца. Учените са установили, че употребата на кокоши яйца, не само подпомага растежа на малките деца, но и намалява забавянето на развитието на подрастващите. Подробно изследване по темата е публикувано в списание Pediatrics.

Според оценката на учените, при редовна употреба на кокоши яйца развитието на организма се подобрява с 1.47 пъти, в сравнение със случаите, в които яйцата не се използват при приготвяне на храна.

До тези изводи авторите на експеримента са стигнали, след рандомизираното контролирано изследване. В него са взели участие еквадорски деца, на възраст от шест до девет месеца, които са изяждали по едно яйце на ден, в продължение на шест месеца. Заедно с това, в тяхната дневна дажба е било намалено приемането на подсладени напитки. Получените данни от изследването специалистите сравнили с контролната група, на която са давали по-малко яйца и повече подсладени напитки.

Специалистите са категорични, че яйцата са евтин и достъпен източник на хранителни вещества, които са особено полезни за подрастващия организъм.

 


Оценете статията:


Хижа Васил Левски >>
Вицове >>
Хороскоп >>
Облак с етикети >>
Влезте
Потр. име / имейл *
Парола *
Регистрация
Потрбителско име *
Парола *
имейл *
Име
Фамилия
Полетата означени със * са задължителни