LiveStyle >>

Facebook въвежда закодиране на съобщенията

Как да "засекретим" своите чатове


tobe.bg05.10.2016. г.317
Сподели:

Най-голямата социална мрежа в света, Facebook, направи функция за своето приложение Messenger, с която може да се закодират съобщенията. То е достъпно за всички ползватели. След нейното активиране да прочетат написаното няма да могат нито хакерите, нито представители на институциите, нито дори служителите, работещи в самата социална мрежа.

Въпреки това, функцията не се активира  по подразбиране, което веднага прави нейното използване малко вероятно за  болшинството потребители, имащи регистрация във Facebook. Всеки, който иска да се възползва от тази екстра трябва сам ръчно да си я активира за всеки свой чат. За тази цел собственикът на чата трябва да кликне върху името на събеседника си и на появилият се след това екран да избере " Тайна кореспонденция". Въпросната опция има графично изображение във вид на замък. Опцията "закодиране" я има и на екрана при създаване на всеки нов чат.

Не може да се каже, че новата функция е реализирана идеално. Заради нейното използване трябва да се направят ред компромиси. Например, трябва да се откажете от възможността да изпращате и споделяте видео клипове, а също така всякакви стикери и изображения. Освен това закодирания чат ще може да водите само от едно устройство. А на всяко, което искате да "засекретите" трябва да имате инсталирана най-новата версия на Facebook Messenger. Друго, което може да откаже ползвателите на социалната мрежа от новата опция това е, че не се допуска закодиране на групов чат.

За отбелязване е, че в конкуриращите месинджъри, такива като Telegram, та дори и в WhatsApp, който е собственост на Facebook, кодирането е реализирано много по-удобно. По всяка вероятност от социалната мрежа са решили да не направят функцията "закодиране" по подразбиране за всички потребители, за да нямат проблеми с институциите в съответните страни.


Оценете статията:


Хижа Васил Левски >>
Вицове >>
Хороскоп >>
Облак с етикети >>
Влезте
Потр. име / имейл *
Парола *
Регистрация
Потрбителско име *
Парола *
имейл *
Име
Фамилия
Полетата означени със * са задължителни